INGREDIENCE: Na korpus: listové těsto.
Na krém: 900 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 lžíce hladké mouky, 150 g cukru krystal, 200 g másla, 3 žloutky.
Na šlehačku: 2 kelímky šlehačky, 1 ztužovat šlehačky, 1 vanilkový cukr.
Na čokoládový top: 100 g čokolády na vaření, 3 lžíce slunečnicového oleje.
POSTUP PŘÍPRAVY: Začneme tím, že si plech vyložíme pečícím papírem. Poté si listové těsto vyválíme na tenký plát. Důležité je, aby bylo těsto nízké a rovnoměrné. Dáme péct.
Nyní začneme s přípravou vanilkového krému. Na mírném plamení si zahřejeme mléko, do kterého postupně přidáme a zamícháme cukr, pudink, mouku a žloutky. Mícháme a vaříme, dokud se nám neutvoří hustá krémovitá hmota. Poté odstavíme a necháme vychladnout. Mezitím co nám krémovitá hmota i těsto chladnou, vyšleháme si změklé máslo. Poté přidáme vychladlou pudinkovou hmotu. Důležité je, aby měl krém i máslo přibližně stejnou teplotu. Pokud by tomu tak nebylo, krém by se srazil. Nyní natřeme hotový krém na upečený a vychladlý korpus z listového těsta. V tomto kroku začneme s přípravou šlehačky. Oba kelímky šlehačky si vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Poté rovnoměrně naneseme na pudinkový krém. Nyní necháme odpočívat v lednici po dobu 2-3 hodin.
Poté si připravíme čokoládovou polevu. Ve vodní lázni si rozpustíme 100 g čokolády společně se 3 lžícemi oleje. Poté co se čokoláda roztopí, odstavíme a necháme ji ochladit do té doby, než máme pocit, že začne tuhnout. Pokud máme hotovo, nalijeme jí na dobře ztuhlou šlehačku. A máme hotovo, nyní stačí počkat, dokud čokoláda neztuhne a můžeme podávat.
Náš TIP: Pokud máte strach, že vám šlehačka dostatečně neztuhne a čokoláda se do ní vpije, můžete dát mezi šlehačku a čokoládu tenkou vrstvu upečeného listového těsta. Jen bude potřeba nechat dezert o něco déle odležet, jelikož listové těsto potřebuje nabrat potřebnou vlhkost ze šlehačky. Pro dokonalost můžete posypat čokoládovou polevu kakaem, aby byl povrch krásně matný.
![]() AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů |
|
Průměr: 2,99 | Hodnotilo: 1409 x | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA